Booking.com

Dubai Miracle Garden – Un proiect grandios

 

A fost inaugurată pe 14 februarie 2013, de Ziua Îndrăgostiților și este cel mai mare parc natural din lume, creat din flori. La inaugurare au fost plantate peste 100 milioane de flori.

Cine s-ar fi gândit că în mijlocul deșertului, unde puține plante supraviețuiesc din cauza soarelui torid și a lipsei de apă se va amenaja una dintre cele mai mari grădini cu flori naturale din lume? Așa cum bine ne-a obișnuit, Dubaiul nu se dezice în a fi fruntaș în orice domeniu astfel că și în privința parcurilor naturale excelează. În Dubai se găsește Dubai Miracle Garden, o grădină cu peste 45 de milioane de plante selecționate atent și aduse din toate colțurile lumii, presărate pe o suprafață de aproximativ 72.000 de metri pătrați. Un adevărat paradis al florilor!

Deoarece apa este foarte prețioasă în zonele deșertice, de aceea irigarea se face prin reciclarea apelor uzate menajere urbane. Pe cât de simplu, pe atât de scump și costisitor, însă în Dubai, de cele mai multe ori, banii nu reprezintă o problemă, proiectele mărețe fiind cele care primează.

Aranjamentele florale sunt schimbate în fiecare sezon, iar grădina este închisă în lunile Iunie, Iulie și August datorită temperaturilor foarte ridicate.

Daca alegi totusi sa vizitezi acest loc in weekend ( program de la 9 dimineata la 11 seara), asteapta-te sa fie plin de indieni si pakistanezi galagiosi si cu multi copii.

 

PROGRAM DE VIZITARE:

ZILNIC:                                                     09,00 - 19,00 
Week-end (vineri si sambata):                     09,00 - 23,00

TARIFE (valabile la 26.10.2019):

Adult (peste 12 ani):                                   50 AED
Copii (sub 15 ani):                                      40 AED
Persoane cu dizabilitati si copiii sub 2 ani:     GRATUIT

 

Perfecte pentru o plimbare sunt și cele mai noi destinații în aer liber din Dubai, ideale pentru a vă relaxa, a vă juca și a lua masa.

The Pointe este noua destinație de pe țărmul Palm Jumeirah, găzduind un complex dedicat cumpărăturilor, restaurantelor și divertismentului situat pe partea cealaltă a golfului față de Atlantis. Această destinație cu o suprafață de 130.000 de metri pătrați găzduiește fântâni spectaculoase, o promenadă plină de viață și peste 80 de restaurante și magazine.

Proaspăt deschisa zonă Al Seef își face simțită prezența în districtul istoric al Dubaiului. Situată lângă emblematicul Râu Dubai, această dezvoltare cu o suprafață de 232.000 mp include o zonă istorică distinctă cu arhitectură veche care se integrează perfect printre structurile contemporane. De asemenea, Al Seef găzduiește o multitudine de concepte de shopping în piața sa în aer liber, precum și o colecție irezistibilă de restaurante.

Cea mai recentă destinație insulară a Dubaiului, Insula Bluewaters se mândrește cu 200 de concepte gastronomice și de retail într-un district modern cu priveliști superbe asupra Golfului Arabiei. Situată lângă Jumeirah Beach Residences, Bluewaters găzduiește și Ain Dubai, cea mai mare roată panoramică din lume și atracția principală a insulei.

Global Village aduce laolaltă culturile pentru a ajuta vizitatorii să exploreze numeroasele țări ale lumii în doar câteva ore - fie că e vorba de Big Ben din Londra, de turnul înclinat din orașul italian Pisa, de Taj Mahal sau de Egiptul antic. Există o mulțime lucruri de făcut pentru întreaga familie, peste 75 de țări prezentând produse de artizanat și preparate culinare tradiționale în peste 30 de pavilioane.

Ripe Market este un loc perfect pentru relaxare alături de întreaga familie la sfârșit de săptămână. De la spectacole muzicale până la unele dintre cele mai apreciate concepte culinare din Dubai, există ceva bun pentru fiecare membru al familiei. De asemenea, piața găzduiește artizani, designeri, bijutieri, artiști și creatori, cu activități pentru copii, cursuri de yoga, o mini grădină zoologică, cursuri de călărie, ateliere, muzică live și multe altele.

Situat între Pearl Jumeirah și viitorul Jumeirah Bay, La Mer cuprinde mai multe zone distincte, inclusiv o plajă, un centru de recreere și divertisment, numeroase cafenele și restaurante uluitoare, precum și cel mai nou parc acvatic din Dubai, Laguna Waterpark. Cu luminile sale sclipitoare și picturile murale spectaculoase situate pe toată lungimea promenadei, La Mer este plin de peisaje unice care sunt perfecte pentru o postare de neuitat pe Instagram.

Cel mai mare parc tematic din lume situat în interior, IMG Worlds of Adventure, le oferă vizitatorilor peste 1,5 milioane mp - sau 28 de stadioane - de distracție fără egal prin intermediul unor atracții de ultimă generație care aduc la viață personajele Marvel și Cartoon Netwoork în cinci zone tematice. Vizitatorii mai tineri se pot bucura de aventuri multi-senzoriale cu Ben 10, Gumball, The Powerpuff Girls și Lazy Town, în timp ce vizitatorii mai în vârstă pot deveni supereroi pentru o zi alături de Spider-Man, The Hulk, Iron Man și Thor și pot vedea dinozauri în mărime naturală în The Lost Valley - o zonă de aventură dedicată dinozaurilor.

Magazinele șic, restaurantele al fresco și spațiile în aer liber amenajate în mod spectaculos formează faimoasa destinație turistică City Walk. Aici, familiile se pot bucura de divertisment live și de aventuri palpitante pe bulevardele pietonale amenajate în stil european. Este inclus aici și Hub Zero, care aduce gaming-ul la viață cu laser tag, un teatru 4D, experiențe uluitoare la volan sau o zonă optimizată pentru cei mai pasionați gameri; și să nu uităm de Mattel Play! Town, cel mai spectaculos loc de joacă dedicat copiilor cu vârste între 2 și 10 ani, unde se pot juca alături de personajele lor preferate.

Fie că sunteți în căutarea adrenalinei la înălțimi mari sau vreți să vă pierdeți într-o experiență captivantă de realitate virtuală, există câte ceva de făcut pentru toți membrii familiei la The Dubai Mall. Copiii pot cuceri lumea imaginară la KidZania, unde sunt disponibile peste 80 de activități unde pot interpreta roluri și peste 60 locuri care îi pot ajuta să-și dezvolte abilități esențiale pentru viața de adult, ca pompieri, doctori, polițiști, esteticieni sau astronauți. Între timp, cei care vor să scape puțin de realitate cu ajutorul unor experiențe uluitoare pot să meargă la VR Park pentru a se cufunda într-o experiență de realitate virtuală, la atracția bântuită Hysteria pentru a sta față în față cu cele mai mari coșmaruri ale lor sau să folosească tehnologia de multi-proiecție de la ScreenX pentru a trăi o experiență cinematografică incredibilă. De asemenea, vizitatorii pot admira peisajele spectaculoase ale orașului de la balcoanele celui mai înalt zgârie-nori din lume, Burj Khalifa, care se mândrește cu două punți de observație la etajele 124 și 125, precum și cu puntea de observație aflată la cea mai mare înălțime din lume (555 m), aflată la etajul 148. Mall-ul găzduiește și Acvariul și Grădina Zoologică Subacvatică Dubai, un patinoar de dimensiuni olimpice, precum și un complex cinematografic uriaș.

Pentru cei care caută o experiență unică de skydiving în interior, City Centre Mirdif găzduiește iFly Dubai, cu primele tuneluri duble din lume deschise într-un mall. Tunelurile de vânt au o înălțime de 10 metri și sunt amenajate cu pereți din sticlă acrilică. Această experiență unică este potrivită atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

Iubirea pentru artă a Dubaiului continuă să inspire colaborări inovatoare și experimente artistice în tot orașul, cu extravaganțe teatrale renumite la nivel internațional și divertisment live care duce scena teatrală din oraș la un alt nivel.

  • Primul spectacol permanent al Dubaiului, La Perle găzduiește 10 show-uri pe săptămână care au loc de două ori pe seară într-un teatru construit special în inima Al Habtoor City. Teatrul acvatic utilizează tehnologie de ultimă generație care produce cascade, torenți și ploaie pe o podea care se inundă și se scurge în câteva secunde. Așteptați-vă să vedeți 65 de interpreți de clasă mondială din 23 de țări, care execută mișcări incredibile, inclusiv acrobație, contorsionism, zbor, aruncări de la înălțime și chiar motociclete care sfidează gravitația.

PARCURI ACVATICE

Vizitatorii se pot bucura de vară într-unul dintre numeroasele parcuri acvatice din Dubai. Perfecte pentru vremea călduroasă de care se bucură orașul pe toată perioada anului, parcurile au câte ceva pentru fiecare.

  • Cel mai nou parc acvatic din Dubai, Laguna Waterpark, este dotat cu numeroase trasee spectaculoase, un râu, o zonă pentru copii, precum și un simulator de surfing.
  • Perfect pentru cei mici, LEGOLAND Water Park le permite copiilor să concureze unul împotriva celuilalt, să se joace în grupuri sau să-și construiască propriile vehicule acvatice și să le testeze în curenți pentru a vedea cât de bine se descurcă.
  • Cel mai mare parc acvatic din Dubai Aquaventure at Atlantis, The Palm, se mândrește cu atracții pline de adrenalină răspândite între cele două turnuri principale (Poseidon și Neptun), care sunt conectate printr-un râu uriaș care transportă vizitatorii între tobogane.
  • Popular atât printre localnici, cât și printre vizitatori încă din 1999, Wild Wadi găzduiește rampe captivante și tobogane pentru plute și are pe fundal priveliștile spectaculoase asupra Burj Al Arab și Jumeirah Beach Hotel.


Dubai Garden Glow

- o altfel de gradina - 

 

 O grădină stralucitoare, făcută din obiecte reciclabile.

  http://www.dubaigardenglow.com/

TARIF:                        65 AED  (aproximativ 70 RON)

Dubai Garden Glow este impartită in 4 mini-parcuri:

- Glow Park: "cea mai mare grădină strălucitoare în întuneric" formata din milioane de becuri economice si din țesături luminoase reciclate;
- Dinosaur Park: "Cel mai mare parc de dinozauri in marime naturala", care are peste 120 de dinozauri animatronici;
- Ice Park: climatul polar în mijlocul deșertului cu multe sculpturi de gheață minunate, acesta se gaseste intr-o hala si are un cost separat;
- Art Park: este contruit recent si este un "Eco-Friendly ART Park" alcătuit din mii de sticle mici reciclabile, vase ceramice și CD-uri.

Biletul este valabil pentru toate mini-parcurile, mai putin Ice Park. Sfatul nostru este sa faceti pe lumina Dinosaur Park, Art Park si Ice Park, iar Glow Park sa-l vizitati cand se intuneca.

Parcul se deschide la ora 16.00 si se inchide la ora 23.00, asa ca aveti timp sa-l vizitati si sa faceti o multime de fotografii. Acolo se intuneca in jurul orei 17.30 si sunt atat de multe figurine luminate atat de frumos, incat vrei sa faci cate o fotografie cu fiecare.

In privinta mancarii, nu prea aveti ce manca, asa ca mai bine va opriti inainte sa mancati intr-un loc mai frumos. Exista 2 chioscuri cu junk-food (hot-dog, gogosele, floricele si vata de zahar), apa si sucuri.

 

 

UA-70456635-1