Booking.com

Galerie de imagini

 

PAMPOROVO


  •  Statiunea montana Pamporovo este situata la o altitudine de 1650 m in muntii Rodopi.
  •  Clima este caracterizata printr-o iarna blanda, cu o temperatura medie anuala de 5.5o C si 240 de zile insorite pe an, fiind recunoscuta ca cea mai insorita statiune montana din Bulgaria. Muntii Rodopi se bucura de o clima temperata din cauza influentelor mediteraneene, ceea ce presupune o iarna mai lunga, dar bland statiune este ideala pentru schiorii incepatori.
  •  Aproape toate partiile pornesc din Varful Snejanka, altitudinea acestora fiind intre 1926 m si 1400 m. Sezonul de schi incepe la inceputul lunii decembrie si dureaza pana la sfarsitul lunii aprilie, stratul de zapada ajungand pana la 2 m. Varful Snejanka se numara printre cele 100 de obiective turistice ale Asociatiei Nationale de Turism.
  •  Partiile de schi din Pamporovo sunt impartite pe diferite grade de dificultate (de la gradul verde pentru schiorii incepatori pana la negru potrivita pentru schiorii cu multa experienta), iar 80% din partii sunt amenajate cu instalatie automatizata de inzapezire artificiala, ceea ce permite practicarea sporturilor de iarna de la inceputul lunii decembrie pana la finalul lunii aprilie. Lungimea totala a partiilor este de 37 km.
  •  Cea mai potrivita zona pentru practicarea sporturilor de iarna se afla in jurul varfului Snejanka, la 1926 m altitudine si cuprinde 37 km partii pentru schi alpin, 25 km partii pentru alergare pe distanta lunga, partie pentru snowboard si locuri bune pentru coborari cu sania; exista si o partie pentru schiat nocturn „Snejanka 2“, cu o lungime de 1176 m. Ski lift-urile au capacitate de aprox. 900 pers/oră.
  •  Sporturi de iarna ce pot fi practicate in Pamporovo: schi (partii pentru toate categoriile de schiori), snowboard (singura pista half pipe din Europa de Sud cu o lungime de 110 m), free ride (stil liber de snowboard si schi), sanii cu motor, patinaj.

Exista un sistem bine dezvoltat de transport: 13 teleschiuri si 5 telescaune, a caror capacitate este de aproape 10.000 persoane pe ora. Ei lucreaza de la 8 am la 16:30 pm.
UA-70456635-1