Booking.com

 

Emiratul este fascinant prin clădirile înalte, unice în lume,
hoteluri de lux și magazine opulente, prin faptul că “imposibil” este un cuvânt care nu se regăsește în vocabularul lui.

Informații Geografice

Dubai este situat pe coasta Golfului Persic a Emiratelor Arabe Unite și este aproximativ la 16 m deasupra nivelului mării. Emiratul Dubai se învecinează cu Abu Dhabi în sud, Sharjah în nord-est, și Sultanatul Oman în sud-est, iar la vest are ca frontieră Golful Persic.

Orașul Dubai are o suprafață de doar 4114 kmp și este într-o permanentă expansiune prin construirea, pe Marea Arabiei, a nenumărate insule artificiale.

 

Scurt istoric

Orașul Dubai are o istorie comună cu cea a Emiratelor Arabe Unite și este cel mai cunoscut dintre cele șapte emirate. În 1959, după un eșec în comercializarea perlelor, Dubaiul începe dragarea golfului, devenit astăzi canalul ce desparte orașul în zona Bur Dubai și Deira, fiind accesibil vapoarelor. S-au construit cheiuri și depozite de marfă, finisându-se întreagă infrastructura din jurul acestuia. Totul a fost inițiat de șeicul Rashid și de fiul său, Sheikhul Mohammed bin Rashid al Maktoum, actualul conducător al Dubaiului și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite. Astfel visul a prins contur și Dubaiul a ajuns cea mai râvnită destinație pentru vacanțe și Turnul Babel modern, unde cetățeni rezidenți din peste 150 de națiuni au ales să trăiască și să muncească.

În Dubai există 3 situri arheologice: Al Ghusais, Al Sufooh și Jumeirah. Primele 2 au o istorie veche de 2000 de ani, iar Jumeirah expune artefacte din secolele 7 – 15.

 

Clima

Tropicală și deșertică, cu precipitații puține și temperaturi cuprinse între 10°C și 50°C. Vara începe la mijlocul lunii aprilie, când temperaturile variază între 30-32 grade Celsius. Între lunile iunie – octombrie, temperatură variază între 35 – 50 grade Celsius. “Iarna” începe în noiembrie, când sunt zilele plăcute de toamnă, cu temperaturi ce variază între 22 – 30 grade.

Turiștii doritori de băi de soare trebuie să rețină că perioada propice este din luna septembrie până în luna mai, lunile de vară fiind mult prea “fierbinti” pentru a permite expunerea la soare și circulația pietonală în aer liber.

 


Gastronomie

În Dubai, mâncarea este foarte ieftină, prețul unui meniu într-un restaurant modest fiind de 5$. Aici veți găsi multe restaurante indiene, mâncarea indiană fiind cea mai ieftină dintre toate, cu multe specialități pentru vegetarieni.

Pe lângă felurile tradiționale specifice zonei, fructe de mare și pește din Marea Arabiei, se găsesc produse reprezentative gastronomiei internaționale.

 

Shopping

Dubai este considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Cu atât de multe centre comerciale și magazine elegante, este locul perfect pentru a găsi tot ce vă trece prin cap, la prețuri foarte mici. Negociatul face parte din distracția shopping-ului. Dacă în buticuri, magazine cu electronice și supermarket-uri, prețurile sunt fixe, în outlet-uri, negoțul este un mod de viață.

Cele mai populare cadouri sunt: ceainicurile de cafea arabice, săbii și cuțite din argint sau alamă, mătănii, figurine din fildeș, casete pentru bijuterii, cufere decorate cu lapis lazuli și alte pietre semi-prețioase, cupe din marmură, bijuterii din argint și aur, miniaturi din lemn și argint, covoare persane, mobilă din lemn de trandafir și nuc, articole vestimentare și accesorii.

Orașul este împărțit în mai multe zone, toate caracterizate de clădiri înalte și peisaje impresionante: Al Barsha, Bur Dubai, Deira Dubai, Dubai Marina, Jumeirah, Palm Jumeirah, Seikh Zayed.


Excursii opționale

 

 

Booking.com
UA-70456635-1