Booking.com

Galerie de imagini

 

Iordania Experience

În această călătorie avem ocazia să descoperim:

Amman – Jerash – Ajloun – Madaba – Muntele Nebo – Petra – Wadi Rum – Aqaba - Bethany – Marea Moarta

de la 748 euro/ persoana

 

DATE DE PLECARE 2020: 13.10; 10.11

 

Ziua 1. București – Amman

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Amman.

 

Ziua 2. Amman

Dupa aterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer la hotelul nostru din Amman. Cazarea se va face după ora  09.00 şi apoi program liber. Seara cină la hotel.

 

Ziua 3. Amman – Jerash – Ajloun

Un melanj al vestigiilor incluse în Patrimoniul UNESCO, al orașelor săpate în stâncă roșiatică și a dunelor șerpuite de nisip, Iordania este o oază de liniște și pace. Hai să o descoperim împreună! De dimineață, pornim în explorarea Iordaniei, cu tot ce are mai fermecător și impresionant. Facem un tur panoramic al orașului Amman, trecem pe lângă Citadelă, fost teatru roman, apoi mergem spre nord și ajungem în Jerash, unde vizităm cel mai bine conservat oraș roman, Decapolis. Admirăm Oval Plaza, Templul lui Zeus, Teatrul de Sud și cel de Nord și frumoasa catedrală din secolul al IV-lea Sf. Teodor. Continuăm călătoria cu o vizită în Ajloun, cu a sa impresionantă fortăreață medievală Qala at el-Rabbad, construită acum aproape un veac. Ne întoarcem în Amman pentru cazare și cină la acelasi hotel.

 

Ziua 4.  Amman – Muntele Nebo – Madaba – Petra

După micul dejun, mergem către Petra, străbătând Autostrada Regelui, o șosea folosită continuu mai bine de 5.000 de ani și considerată una dintre cele mai vechi din lume. Ne oprim la Muntele Nebo, unde se crede că este îngropat Moise și unde se află o bisericuță franciscană din secolul al IV-lea. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” - Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Ajungem în Petra, cinăm și ne retragem la hotel.

 

Ziua 5.   Petra – Mica Petra – Wadi Rum

Avem toată ziua la dispoziție să descoperim comorile din Petra, faimoasa capitala a regatului Nabateenilor, a cărui populaţie a dispărut misterios. Parcurgem drumul care şerpuieşte prin canionul îngust şi ni se dezvăluie incredibilul oraş antic sculptat în stâncă trandafirie acum 2.000 de ani și votat una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. Vedem Mormântul Obelisc, apoi străbatem îngustul canion Siq pentru a ajunge la cel mai impresionant monument din zonă, Tezaurul. Se numește așa datorită confuziei beduinilor, care credeau că este tezaur, însă este mormântul maiestuos al Regelui Aretas al III-lea.  Admirăm teatrul, mormintele regale și, pentru fotografii de neuitat, putem urca pe uriașul monument al Mănăstirii, care oferă, după spusele localnicilor, cea mai bună panoramă din zonă. În 1985, Petra a fost inclusă pe lista monumentelor universale UNESCO şi a fost descris drept „una dintre cele mai prețioase moșteniri culturale ale omenirii”.  Ne continuăm programul şi mergem la unul dintre cele mai importante situri arheologice din regiune, unde se găsesc ruine din perioada neolitică, unele având chiar 9.000 de ani vechime. Vizităm Beidha și Siq el-Barid, numită și Mica Petra, datorită asemănării arhitecturale dintre ele și multitudinii de monumente și construcții săpate în stâncă. De aici, plecăm spre sud și ne oprim la Wadi Rum Cazare şi cină în tabara de beduini (tabară de corturi cu grup sanitar propriu).

 

Ziua 6.   Wadi Rum – Aqaba

Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii, locul oferă prijelul de a ne plimba prin deșert cu o mașină de teren și a admira peisajul selenar. La finalul periplului de două ore, beduinii ne vor aștepta cu ceai proaspăt și plin de arome.

După aventura în deşert vom descoperi o altă latură surprinzătoare a Iordaniei. Plecăm la Aqaba, aflată în însoritul golf al Mării Roșii, unde clima este tot timpul blândă. Orașul încârcat de istorie oferă o priveliște de vis, cu munți pitorești și mare azur și îmbie anual o mulțime de turiști. Este destinația perfectă pentru cei dornici să facă plajă, să practice sporturi nautice sau să exploreze apele Mării Roșii, populate cu sute de specii de corali, bureți și pești multicolori. După o zi plină de surprize, ne retragem la hotel pentru odihnă. Cazare şi cină.

 

Ziua 7.  Aqaba – Marea Moarta

Program liber în Aqaba. După amiază plecăm spre nord şi ne oprim într-una dintre staţiunile de la Marea Moartă. Cazare la hotel. Program liber. Cină.

 

Ziua 8.  Marea Moarta – El-Maghtas – Amman

Program liber la dispoziţie pentru plajă şi relaxare. După amiază plecare spre El-Maghtas locul unde a fost botezat Iisus Hristos. Se află pe malul râului Iordan și are semnificație majoră în trei religii: iudaică, creștină și islamică, fiind locul unde Profetul Ilie s-a ridicat la ceruri. După ce ne încărcăm cu spiritualitate ne îndreptăm spre Amman. Transfer la aeroportul din Amman pentru zborul spre casa.

 

Ziua 9. Amman – Bucureşti

Dimineaţa devreme sosire în Bucureşti.

 

Preţul include

 • Bilet de avion Bucuresti  - Amman si retur;
 • transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
 • 6 nopți cazare: 2 nopti in Amman la hotel 4*, 1 noapte in Petra la hotel 3*, 1 noapte in tabara in desertul Wadi Rum, 1 noapte in Aqaba la hotel 4*, 1 noapte la Marea Moarta hotel 4*
 • 6 mic dejun;
 • 6 cine la hoteluri conform programului
 • vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Petra, Mica Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Marea Moarta;
 • plimbare cu magarusii la Petra
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu
 • ghid local;

Nu sunt incluse în preţ

 • Excursiile opţionale;
 • Alte taxe şi cheltuieli personale;
 • Alte mese decât cele menţionate în program;
 • Băuturile la mese;
 • Asigurarea medicală şi asigurarea storno;
 • Bacşişurile pentru şoferi şi ghizi locali (recomandat, aprox. 6 USD/ persoană/ zi).

 Suplimente & reduceri

 • Supliment de single 195 €
UA-70456635-1