SC EXPOLITORAL SRL 
Agentia de Turism 
Expolitoral Turism                                                           

Licenta Tour Operator
1981 / 20.03.2012

Polita asigurare in caz de insolventa Omniasig Nr.  50260/ 10.08.2018

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C www.anpc.gov.ro

Contract turist

Conditii generale de comercializare a biletelor de avion

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Cursul BNR 

 

 Urmariti-ne pe:

 

 

 

 

Booking.com

BORDEAUX

Capitala mondiala a vinului

Plecari: 14.06, 14.07, 18.08.2018

(6 zile/ 5 nopti)

_________________________________

Exuberant si vibrant, Bordeaux a devenit una dintre cele mai titrate destinatii de vacanta, fiind pe primele locuri in toate ghidurile de calatorii. Dupa un proces de renovare si restaurare a cladirilor istorice care a durat aproape 15 ani, Bordeaux aproape si-a schimbat imaginea. Bulevardele au fost transformate in zone pedestre, cladirile neoclasice au fost restaurate, iar sistemul de transport public a fost dotat cu tehnologie high-tech. Jumatate din suprafata orasului a fost declarata patrimoniu UNESCO, fiind cea mai mare suprafata urbana de pe lista UNESCO. Este interesant de stiut faptul ca arhitectura orasului Bordeaux i-a folosit ca model Baronului Haussman in transformarea Parisului dintr-un oras semimedieval intr-o capitala moderna.

 

 

 
PROGRAMUL CIRCUITULUI:

 

Ziua 1: BUCURESTI – BORDEAUX

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:30 pentru imbarcare pe cursa Blue Air cu destinatia Bordeaux. Decolare la ora 15:45 si sosire in Bordeaux la ora locala 18:15. Transfer si cazare la hotel Appart'city Bordeaux Ravezies 3* sau similar.

Ziua 2: TUR DE ORAS BORDEAUX

Mic dejun. Azi va propunem un tur de oras de jumatate de zi in Bordeaux (aproximativ 3 ore). Cu o locatie privilegiata, pe malul fluviului Garonne, orasul Bordeaux este unul dintre cele mai captivante si dinamice orase ale Frantei. Secolul al XVIII-lea a fost epoca de aur a orasului. Atunci au fost construite majoritatea cladirilor din centrul orasului, inclusiv cele de pe cheiul raului Garonne. In ultimii ani au fost construite cladiri emblematice de catre arhitecti renumiti precum Cité du Vin (muzeul vinului) si podul Jean-Jacques Bosc. Vom incepe turul pietonal in centrul istoric cu unul din cele mai prestigioase monumente din Bordeaux: teatrul construit in sec. al XVIII-lea, dupa care vom descoperi placerea unei plimbari pe cheiul fluviului Garonne. Vom vedea piata Bursei care a devenit emblema orasului si catedrala St. Andre care a fost consacrata in sec. al XI-lea, desi mare parte din constructia pe care o putem vedea azi dateaza din sec al XIV-lea si al XV-lea. Intoarcere la hotel.

Ziua 3: EXCURSIE OPTIONALA LA SAINT EMILION SI ZONA VITICOLA

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in afara orasului Bordeaux, la Saint Emilion. Inconjurat de podgorii, orasul medieval Saint Emilion este o incantare pentru ochi. Numele pitorescului oras patrimoniu UNESCO vine de la un calugar care, conform legendei, s-ar fi refugiat intr-o pestera din aceasta zona in sec. al VIII-lea. Construit in jurul catedralei din sec al XII-lea care este realizata cu minutiozitate din blocuri de calcar, satul este un manunchi de strazi flancate de cladiri istorice din piatra. Dupa un tur pietonal in Saint Emilion impreuna cu ghidul local, ne vom opri la un “chateau” pentru o degustare de vinuri. Intoarcere in Bordeaux si cazare.

Ziua 4: EXCURSIE OPTIONALA IN GOLFUL ARCACHON SI MAREA DUNA DE NISIP DE LA PILAT

Mic dejun. Excursie optionala in golful Arcachon, un loc fascinant cu peisaje diverse: porturi, ferme de stridii, plaje cu nisip, paduri de pin si cea mai inalta duna de nisip din Europa. Vom face o plimbare cu barca de o ora si jumatate impreuna cu ghidul local in bazinul Arcachon. Vom calatori spre inima bazinului Arcachon unde ne asteapta un univers salbatic care este situat jumatate in apa si jumatate la suprafata apei; bazinul este un sanctuar pentru multe specii de pasari. Vom vedea plasele pescarilor, reprezentative pentru acest bazin si fermele de stridii care ocupa mai mult de 100 ha si peninsula Cap Ferret. Vom incheia plimbarea cu barca cu o ultima priveliste asupra golfului Arcachon si a vilelor tipice, martore ale trecutului prestigios. In continuare ne vom opri la Marea duna de la Pilat - cea mai mare duna de nisip din Europa, cu o inaltime de 110 m. Duna este intr-un proces continuu de formare si modificare, iar in spatele sau se afla o imensa padure de pini. Vom avea timp liber sa escaladam duna si sa admiram privelistea asupra oceanului Atlantic. Intoarcere la Bordeaux si cazare.

Ziua 5: EXCURSIE OPTIONALA LA PESTERILE LASCAUX SI ORASUL MEDIEVAL SARLAT

Mic dejun. Excursie optionala in regiunea Perigord Noir, o regiune a Frantei bogata in sate pitoresti, castele magnifice si pesteri cu picturi preistorice. La pesterile Lascaux se afla un complex de pesteri cu aprox. 600 picturi rupestre care reprezinta animale de dimensiuni mari. Picturile au fost realizate in perioada paleolitica tarzie, cu cca 17.000 de ani in urma. Pesterile au fost descoperite intamplator de un tanar francez in anul 1940. In continuare vom vizita orasul medieval Sarlat la Caneda care s-a dezvoltat in jurul unei manastiri benedictine. Vizita acestui orasel este ca o incursiune in trecut, deoarece istoria moderna a ocolit acest oras. Sarlat a ramas unul dintre cele mai reprezentative orase ale Frantei din secolul al XIV-lea, iar in piata centrala a orasului ne putem delecta cu delicatese locale precum foie gras si branza.

Ziua 6: BORDEAUX – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor inainte de ora 11:00. Timp liber pentru vizita de final sau pentru cumparaturi in centrul orasului Bordeaux. Transfer la aeroportul din Bordeaux pentru imbarcare pe zborul Blue Air cu destinatia Bucuresti. Decolare din Bordeaux la ora 19:00, sosire in Bucuresti la ora 23:15.

 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _

PRET/persoana: 580 EURO

(loc in camera dubla, taxe incluse)

A treia persoana in camera dubla (adult sau copil 2-11,99 ani): 560 EURO

Supliment camera single: 165 EURO / persoana

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Bordeaux – Bucuresti cu compania BLUE AIR;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun in camera standard la hotel 3*;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocarul;
 • tur de oras de jumatate de zi cu autocar si ghid local in Bordeaux (3 ore);
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 

NU SUNT INCLUSE:

 • taxa de oras: 1,5 EURO / persoana/ zi, se achita direct la hotel;
 • biletele de intrare la obiectivele turistice;
 • excursiile optionale (Saint Emilion, Golful Arcachon si pesterile Lascaux – Sarlat);
 • asigurarea medicala si asigurarea storno, care se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Otopeni 15:45 – Bordeaux 18:15

Bordeaux 19:00 – Otopeni 23:15

DESCRIERE HOTEL:

Hotelul Appart City Bordeaux Ravezies a fost inaugurat in octombrie 2016 si este situat la 4 minute de mers pe jos de statia de tramvai Ravezies si la 20 minute de mers pe jos de Muzeul Vinului. Centrul orasului se afla la o distanta de 5 km care poate fi parcursa cu mijloacele de transport in comun in 20 minute.

Camerele standard (aprox 18 m2) sunt echipate cu baie cu dus si uscator de par, aer conditionat, TV, telefon, chicineta cu frigider, ustensile de bucatarie, plita de gatit, cuptor cu microunde, internet wifi gratuit.

Pagina web: https://www.appartcity.com/en/destinations/aquitaine/bordeaux/bordeaux-centre-ravezies.html

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:

 • Saint Emilion si podgoriile: 80 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul pentru intreg traseul, insotitor roman de grup, ghid local, o degustare de vinuri. Nu este inclusa masa de pranz.
 • Golful Arcachon si Marea Duna de la Pilat: 80 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor de grup roman, plimbarea cu barca in bazinul Arcachon. Nu este inclusa masa de pranz.
 • Pesterile Lascaux si orasul medieval Sarlat: 110 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include: transport cu autocarul, insotitor roman de grup si ghid local. Nu este inclusa masa de pranz si biletul de intrare la pesterile Lascaux (aprox. 14 Euro/ persoana).

GRUP MINIM:

21 persoane. Pentru grup 15 - 20 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

l  20% din pretul pachetului turistic la inscriere;

l  60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;

l  20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

l  20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;

l  50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 22 zile inaintea plecarii;

l  80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 21 zile - 14 zile inaintea plecarii;

l  100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

UA-70456635-1