Booking.com

Galerie de imagini

 

Bucuresti & Snagov

- relaxare in natura - 

18.06.2020

 

 

07,00  Plecare din Constanta (vapor GARA)

11,00  Manastirea SNAGOV  (15 lei/ persoana)

Construită cu mai bine de 600 de ani în urmă, pe malul lacului Snagov, în ale cărui ape îşi scaldă “talpa” zidului bătrân de cărămidă, Mănăstirea Vlad Ţepeş a Snagovului este considerată unul dintre cele mai importante centre duhovniceşti şi culturale din perioada feudală. Istoria ei fascinantă vorbeşte despre o temută închisoare pentru boierii trădători, despre un schit de călugăriţe dar şi despre locul în care cărturarul Antim Ivireanul a tipărit primele cărţi în limba română cu caractere latine.

Mănăstirea de pe insula Snagovului adăposteşte, astăzi, mormântul lui Vlad Ţepeş. Chiar dacă sunt suficiente voci care contestă acest fapt, istoricii preferând varianta potrivit căreia osemintele voievodului, asasinat în anul 1476, în pădurea din preajma Băltenilor, s-ar afla îngropate la Schitul Bălteni, de la Periş (judeţ Ilfov), mănăstirea constituie pentru mulţi loc de pelerinaj la mormântul lui Ţepeş. De altfel, voievodul a fost unul dintre restauratorii lăcaşului. Acelaşi pe care în 1456, hotărăşte să-l transforme în temniţă destinată boierilor trădători, străjuită de un turn înalt de observare și pază, folosit totodată şi pe post de clopotniţă, de ziduri puternice, de un podeţ care permitea accesul pe insulă, ba chiar şi de un pasaj subteran, aflat sub ape. În acele vremuri, mănăstirea arăta mai degrabă a redută greu de cucerit de către invadatori.

12,00  Plimbare cu barca pe lacul Snagov (45 minute)

13,00  Pauza de pranz in Herastrau

Meniu recomandat BERARIA H
Plimbare HERĂSTRĂU vaporaş - Adult - 15 lei, Pensionar - 10 lei

16,00  Muzeul de Artă Populară Doctor Nicolae Minovici, cunoscut mai degrabă ca „Vila Minovici” sau „Vila cu clopoței”, a fost construit la începutul secolului XX, după modelul unui conac din Oltenia, la iniţiativa medicului Nicolae Minovici.

Numită şi „Vila neodihnei", în actualul Muzeu de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” sunt expuse costume, obiecte de ceramică, mobilier tradiţional, icoane pe sticlă şi pe lemn. Toate acestea au fost colecţionate de medicul legist Nicolae Minovici, iar unele au fost create chiar în atelierele regale.

Construcţia a început în anul 1905 şi a fost realizată de arhitectul şi inginerul român de origine armeană Hristea „Cristofi” Cerchez, care a definitivat-o în anul următor. Anterior, Nicolae Minovici a mers împreună cu arhitectul în zona Olteniei, unde au găsit sursă de inspiraţie pentru viitoarea Vilă Minovici, ridicată pe trei nivele – parter, etaj şi mansardă.
„Vila a fost construită într-un stil neoromânesc. Este un stil care îşi face apariţia la începutul secolului al XX-lea, în primele două decenii, şi îmbină elemente din arhitectura tradiţională, dar şi cea zonală. Casa are la bază declinarea temei culei. Cula era o clădire fortificată din Oltenia şi care ajuta cumva la apărarea şi protecţia celor din interiorul ei în perioadele de instabilitate”

 Tarif: 5 lei – bilet redus (pensionari, militari, elevi, studenți, grupuri organizate)

 17,00 Muzeul de Artă Veche Apuseană Dumitru Furnică Minovici

Casa-muzeu a avut un proces de construcţie invers decât este firesc. De obicei, colecţionarii adună obiectele de artă şi le expun într-un spaţiu deja existent. Aici, inginerul Furnică-Minovici a avut colecţia şi ulterior a construit o casă în funcţie de obiectele deţinute. 
Niciun obiect din casă nu este românesc, de aceea ai sentimentul că te afli într-un muzeu din Italia sau Anglia. Materialele de construcţie au fost comandate în străinătate, meşterii - italieni, francezi, germani, austrieci. Cărămizile sunt italieneşti, feroneria la fel, lemnul de brad şi stejar a fost adus din Germania. Arhitectura clădirii îi aparţine tot unui străin, italian, Vincenzo Canella, cel pe care proprietarul l-a rugat să-l ajute. 
Luminozitatea era primordială în ceea ce-l privea pe Furnică-Minovici, altfel tablourile nu ar mai fi fost puse bine în valoare, aşa că a optat pentru această variantă, în stil Tudor.
Terminată în anul 1942, Casa „Ing. Dumitru Furnică-Minovici” a fost donată Academiei Române în 1945 și a intrat în circuitul turistic în 1946, sub numele de Muzeul de Artă Feudală. Este o casă-monument, clasa A.
Ligia Viorica, avocat cu doctorat în Drept, soţia lui Dumitru Furnică-Minovici, a locuit aici până în 14 ianuarie 2004 şi a fost muzeograf-ghid pentru toţi cei care o vizitau. S-a stins la vârsta de 90 de ani.

Colecţia muzeului este alcătuită din arme medievale și moderne, vitralii austriece, germane, elvețiene, flamande, tapiserii flamande țesute la război vertical, mobilier austriac și italian, opere ale unor pictori flamanzi, italieni, germani, rarități bibliofile. 

 18,00 Plecare spre casa

TARIF:  150 LEI/ persoana

Grup minim 25 persoane

UA-70456635-1