Booking.com

LEGOLAND - GERMANIA

 

    Parcul de distractii este situat in Gunzburg, in Bavaria (Sudul Germaniei), la 90 minute de mers cu masina de Munchen si Stuttgart, si ofera vizitatorilor peste 40 puncte de atractie, majoritatea imitand constructiile realizate de copii din piesele popularului joc Lego.

    Parcul este structurat in mai multe zone de atractie, si anume: Miniland, Lego X-treme, Adventure Land, Knights Kingdom, Imagination, Lego City, Pirates Land.

 

 

 

 

 

 


    

    Miniland - aici sunt sunt reprezentate in miniatura, din cuburi lego, diverse obiective turistice din Europa (Venetia, Lucerna Berlin, portul din Hamburg, aeroportul din Munchen, Allianz Arena, mori de vant olandeze).     Cladirile sunt realizate pe scara de 1:20 si merita sa se bucure de intreaga atentie a vizitatorilor, pentru ca, de fapt, aici totul este animat si prinde viata prin simpla apasare a unui buton. Mici creaturi, si ele reAlizate din piese lego, va intampina pretutindeni: pe strada sau in spatele storurilor unei cladiri.


    Adventure Land:  aceasta zona a parcului pare ascunsa in jungla salbatica, inconjurata de copaci exotici, tufisuri, animale salbatice si creaturi fantastice. Jungle X-pedition este un tur in care vizitatorii intreprind o expeditie trecand prin padurea tropicala si ajungand pana in varful unui vulcan, de unde se coboara in laguna pe un water slide cu lungimea de 12 m. Copiii mai indrazneti vor putea conduce propriile canoe intr-o expeditie in care vor descoperi dinozauri si animale fantastice, sau masinute intr-un safari de neuitat, tracand pe langa gorile, girafe, elefanti, crocodili in marime naturala, si ei realizati din piese lego. Adventure Playground este un loc de joaca construit in intregime din lemn, ce ofera copiilor diverse trasee de parcurs, cu diferite grade de dificultate. Aici se afla si un teatru de papusi pentru cei mai mici vizitatori.  


    Lego X-treme:  aici totul pare mai mare si mai rapid, trait la extrem. Puncte de atractie: Lego Drom (curse cu masini), Lego Test Track (roller coaster cu camioane realizate din piese lego), Aquazone Wave Racers (barci ce pot fi conduse pe valuri periculoase), Lego Mindstorms Center (roboti ce pot fi programati pentru a participa apoi la diverse competitii), Stepping Tones (instrumente muzicale uriase care canta si va stropesc cu jeturi de apa). 

    Lego City:  vizita in aceasta sectiune a parcului nu poate fi decat obligatorie, pentru ca aici veti descoperi un intreg oras realizat din piese lego, masini, avioane, aeroport, port, autostrazi, blocuri. Puncte de atractie: Airport (pista de incercare pentru micii piloti ce se vor putea urca insotiti de un copilot in avioane lego), Audi Driving School (scola de soferi pentru copiii intre 7 si 13 ani, unde pot obtine si permis de conducere), Junior Driving School (scoala de soferi pentru copiii intre 3 si 6 ani), Harbour Cruise (curse de barci), Lego Factory (vizitatorii pot observa cum se produc in realitate cuburile LEGO), Legoland Express (trenulet ce merge in jurul Miniland-ului). 
 
    Knights’ Kingdom:  castel cu o uriasa curte interioara, unde Dragonul de Foc ii conduce pe cei mici intr-o incursiune magica in trecut. Cei mici, imbracati in costume de cavaleri medievali, vor explora interiorul castelului si cauta comori ascunse, trai experiente unice in roller coaster-ul Fire Dragon, vor strabate curtea pe cai realizati din piese lego sau se vor distra alaturi de parinti in caruselul Caterpillar Ride.
 
    Imagination:  Kids Power Tower (copiii se urca prin forte proprii ipe sfoara ntr-un turn care ofera panorama asupra intregului parc), Build & Test Centre (copiii au la dispozitie un numar impresionant de cuburi Lego pantru a construi si testa orice doresc), Observation Tower (turnul de 65 m inaltime ofera panorama intregului parc Legoland), Duplo Playground (un orasel in miniatura pentru cei mai mici vizitatori), Gallery of Football Stars (galerie cu cei mai buni jucatori de fotbal din toate timpurile), Lego Arena (cea mai mare sala de spectacole din parc).
  
    Pirate Land  - intinsa pe o suprafata de 5000 m patrati, este cea mai mare sectiune a parcului, fiind o continuare a Adventure Land. Copiii si parintii vor putea juca roluri de pirati sau vor infrunta periculosii corsari, trage la tinta, catara pe sfori la diverse inaltimi sau incerca impresionantul roller coaster Pirates School.  

     SPECTACOLE:
      - Sam Sinister si secretul luminii magice (spectacol interactiv)
    - Tobi van Deisner – Caesar and Cleopatra (spectacol in care artistii poarta costume realizate din baloane si creeaza jucarii din baloane in fata copiilor)
    - The Herr Wolke Show – comedie si trucuri magice, interactive
    - Olli & friends – eroi iubiti de copii ies pe strazi, canta, danseaza si se fotografiaza impreuna cu cei mici
    - Merlin the Master Magician – spectacol de magie
    - Mika the Magic Minstrel – comedie si trucuri magice

    Alte facilitati:  restaurante, fast-food-uri, baruri, standuri mobile, casa de schimb valutar, birou de informatii, parcare.


Cum ajungi la Legoland Germania? 

Zbor Tarom sau Lufthansa, cu aterizare pe Aeroportul din Munchen.  Distanta de la aeroport: 115 km. Transfer: inchiriere masina sau tren (linie directa aeroport - gara Munchen Hauptbahnhof si de aici linie directa la gara Gunzburg, din Gunzburg shuttle-bus gratuit la Legoland) sau autobuz.

Zbor Blue Air, cu aterizare pe Aeroportul din Stuttgart. Distanta de la aeroport: 110 km. Transfer: inchiriere masina sau tren (linie directa aeroport - gara Stuttgart Hauptbahnhof si de aici linie directa la gara Gunzburg, din Gunzburg shuttle-bus gratuit la Legoland) sau autobuz.

 


UA-70456635-1