Booking.com

EUROPA PARK - GERMANIA


    Cel mai mare parc de distractie din Germania - Europa Park este situat in orasul Rust la cca. 40 km distanta de Freiburg (langa granita cu Franta ) si la cca. 160 km distanta de Stuttgart.

    Parcul este structurat pe mai multe zone, cuprinzand in totalitate 26 de reprezentantii mininaturale -atractii, printre care se numara Zidul Berlinului in miniatura, mori de vant din Olanda, Fiord Rafting din Peninsula Scandinava, Statia spatiala Mir si multe alte obiective turistice miniaturale din  Germania, Italia, Franta, Grecia, Elvetia, Anglia, Rusia, Olanda, Tarile Scandinave, Portugalia, Austria si Spania. Fiecare dintre acestea au zona lor in parc, cu atractii specifice, mancare traditionala si stil caracteristic.  
    Turistii pasionati de film si cinema gasesc si un cinematograf 4D - "Magic Cinema"Chocoland, “drumul ciocolatei”,  atractie unde se poate urmari procesul tehnologic al ciocolatei, Adventure Land, unde se gasesc instalatii clasice de agrement, respectiv roller-coaster, carusele, trenulete, karturi, precum si zona dedicata copiilor, Children´s World.  
    Pentru cei ce doresc sa isi petreaca o minivacanta in Europa Park exista 4 hoteluri de 4* ce dispun de camere special concepute pentru familii cu copii (incepand cu 75 euro/persoana), Colosseo fiind cel mai mare (avand drept tematica colosseumul roman).

    Atractii

     Cu o suprafata de 850 000 mp, cu  54 de atractii, parcul este gazda a 4 water rides si  9 roller-coastere, cel mai vechi dintre acestea fiind Alpenexpres Mine Train (prin Pestera Diamantelor, cu efecte speciale de foc si fum), cel mai recent Pegasus (deschis in 2006), iar ce de-al zecelea, Blue Fire, se afla in constructie si programat a fi deschis in 2009.
   Amatorii de senzatii nebanuite se aventureaza in Phantasia Land, celebru pentru atractiile sale tematice ca 1920’s Berlin, The Wild West, Deep in Africa – ultimul cu faimosul roller coaster rasturnat Black Mamba.

     Germania va ofera o adevarata incursiune in istoria Germaniei. Sectiunea este dominata de Alexanderplaz si Zidul Berlinului, cat si de numeroase cladiri ce sunt dovada talentului architectonic german (stilul gotic, neoclassic, franconian, baroc saxon). Puteti face cumparaturi in magazinele tipic nemtesti sau va puteti odihni dupa aceasta calatorie obositoare in vechiul castel datand de 550 de ani. 

     Alte puncte de atractie: Ancient Germain Fair (mini carusele originale reconstruite, cu o desosebita atentie acordata detaliilor), Castelul Baltazar, Zidul Berlinului (o bucata originala desprinsa din zid), Magical Garden (o imensa gradina cu cele mai variate specii de plante), Panorama Train (cu care se face turul parcului).
 
      Anglia va intampina cu pavilioane de sticla, arcul de trumf, calesti trase de cai, statuia reginei Victoria, curse de masini, Victoria Square, replica teatrului Shakespeare, Arena of Football (sectiune dedicate istoriei fotbalului, din anul 1930 pana in prezent), roller coaster-ul London Bus.  

     Franta – cartierul francez, bistrouri si restaurante, brutarii tipic frantuzesti, cinematograf 4D, cel mai mare roller coaster din Europa, Silver Star (1620 m lungime traseu, viteza maxima 130 km/h, forta centrifugala 4 g), uriasa sfera de argint amintind parfumul Parisului, Euro-Tower (turn cu inaltimea de 75 m de unde puteti admira panorama parcului), Universe of Energy (prezentare originala a celor 4 elemente: focul, apa, pamantul si aerul, cat si a lumii disparute a dinozaurilor). 
 
     Grecia un sat tipic grecesc, taverna Mykonos cu mancare traditionala, Calul Troian, Posseidon - roller coaster pe apa, templu antic, “Blestemul Casandrei” (interiorul creeaza iluzii optice ce va fac sa pierdeti orice simt al orientarii), “Aventura Atlantidei” (o expeditie interactiva in apele oceanului), Zborul lui Icar (carusel), spectacol de dans pe gheata. 

     Olanda:  sat traditional olandez, mori de vant, “Pirates in Batavia” (calatorie cu barca pe ape populate de pirate, numeroase aventuri pentru cei mici), slide, carusel, Red Baron (carusel pentru copii), Peter Pan (aventuri pe marea in furtuna), Rocking Bridge (un turn de 7 m de unde coborati pe un slide in spirala), teatru pentru copii (“Frumoasa si bestia”). 

     Italia:  “Fontana di Paradiso” (fantana cu inaltimea de 7 m construita pe mijlocul unui lac), pavilioane, poduri, piete, caldiri in stil renascentist si baroc, arcade, pilari, coloane, statui de un alb imaculat, palmieri, pizzerii, Castelul Medici (castel al groazei), “”Ciao, bambini”(punct de atractie pentru copii), “Teatro dell”Arte” 
 
     Austria:  sat tirolez, munti, paduri, pesteri, Alpine Coaster (primul roller coaster al parcului, un trenulet care va plimba prin Alpi si mine de diamante), vulcani, dragoni, goblini ca sapa in cautare de comori, swinger, Tirol Log Flume (cel mai popular slide ala parcului).
 
    Portugalia:  Atlantica Supersplash (al doilea punct de atractie, ca popularitare, al parcului, un slide cu inaltimea de 30 m, lungime traseu 390 m , viteza 80 km/h), Atlatica Platform (rezistati valurilor puternice), Casa da Aventura (loc de joaca interior pentru copii, de ultima generatie), Atlantica Pirate’s Show. 

     Spania:  atmosfera Sevilliei perfect reconstituita: fateade albe, mici turnuri, adevarate covoare de flori in piete, balcoane bogat ornamentate, faianta colorata, azulejo (caramizile, ceramica, chiar si acoperisurile au fost aduse din Spania), dansatori de flamenco, Columbus (roller coaster pe apa), Feria Swing (swing care se ridica la 90 grade), Arena Show (spectacol cu gladiatori si cai intr-un amfiteatru in aer liber), restaurante cu specific spaniel
  
     Rusia:  sat rusesc, sculpturi in lemn, icoane, matriosti, picturi pe sticla, cladiri specific perioadei de glorie a tarilor, statie MIR originala, Euro-Mir (roller coaster cu viteza de 80 km/h), Lada Autodrom, Kamtschatka Airline Klub, “Craiasa zapezilor” (roller coster pentru copii care ii poarta prin tinutul magic al basmelor rusesti) 

     Scandinavia:  Fantana Renilor, casute norvegiene de lemn, biserici norvegiene unde se si celebreaza cununii religioase, zona de shopping, restaurante cu specific pescaresc, Fjord Rafting (rafting pe ape involburate cu stanci si cascade), “Vineta” – orasul scufundat, Andersen Fairy Tale Tower (turn situate in mijlocul unei sectiuni ce evoca lumea de basm create de renumitul scriitor pentru copii) 
 
     Lumea copiilor – sectiune a parcului complet dedicata celor mai mici vizitatori; dune de nisip, canoe cu care micutii pot naviga singuri pe apa, mascote, catarari pe ziduri, nava vikingilor, slide gigantic, carusel, roller coaster etc.

   Spectacole stradale - reprezentatii, dansuri, scenete sunt oferite de actori amatori spre amuzamentul publicului.In functie de un program pre-stabilit (cabinele de informatii) puteti asista si la diferite spectacole live: Ice Show, Acrobatic Show si piese ale lui Shakespeare puse in scena (Globe Theatre)


 

Cum ajungi la Europa Park? 

 

Zbor Blue Air, cu aterizare pe Aeroportul din Stuttgart. Distanta de la aeroport: 175 km. Transfer: inchiriere masina sau transfer autocar “Europa Park” dus-intors (138 euro/ adult si 112 euro/ copil 4-12 ani).

Zbor Wizzair, cu aterizare pe Aeroportul din Mulhouse (aeroport care deserveste Basel si Freiburg). Distanta de la aeroport: 90 km. Transfer: inchiriere masina sau transfer shuttle-bus la cerere, dus-intors (200 euro/ masina 1-4 pers.). 


UA-70456635-1