Booking.com

LISABONA

11 februarie - 15 februarie 2020

320 euro/persoana 


SERVICII INCLUSE

4 nopti cazare cu mic dejun, in camera dubla la Hotel Empire Lisabon
Bilete de avion: Bucuresti - Lisabona/ Lisabona - Bucuresti 
Bagaj de mana de 10 kg
Taxe de aeroport

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile.

  HOTEL EMPIRE LISBON 3*

        Hotelul Empire Lisbon se află lângă centrul oraşului Lisabona şi la doar 10 minute de staţia de metrou Alameda. Este situat la numai 10 minute de mers cu metroul de Piaţa Marquês de Pombal şi la 15 minute cu metroul de magazinele şi boutique-urile exclusiviste de pe bulevardul Avenida da Liberdade.

 

 

       

 

Ce putem vizita in Lisabona

           Este probabil cea mai însorită capitală europeană, acolo unde zâmbetele și buna dispoziție pot fi puse seama razelor de soare prezente aproape tot timpul. Este și orașul de care te vei îndrăgosti inexplicabil de repede, de îndată ce îți vei da sufletul urcând prima stradă în pantă, imediat ce vei gusta din primul pastel de nata, odată ce vei zări primul tramvai galben și din primele secunde în care vei admira priveliștea de la un miradouro.

        Construit si reconstruit dupa cateva mari cutremure, orasul are farmecul oraselor asezate pe malul raului. Tagus sau Rio Tejo, este animatorul vietii din Piata Comertului. Castelul Sao Jorge si fortificatiile sale domina orasul si ofera cea mai frumoasa priveliste. Alfama este cartierul maur, vechi si norocos, scapat intreg dupa un cutremur, asezat la poalele castelului, cu strazi inguste si abrupte ce coboara spre malul raului.    

  1. Belem

Cartierul Belem adaposteste monumente-simbol pentru patrimoniul cultural al Portugaliei. Aveti sansa sa admirati Turnul Belem, Manastirea Jeronimes, Muzeul Calestilor, care cuprinde o generoasa colectie de vehicule de acest tip, precum si un modern centrul cultural, care gazduieste operele lui Dali, Picasso si Magritte.

        2. Barrio Alto

Este un cunoscut district care prinde viata odata cu apusul soarelui. Daca pe timp de zi, atmosfera este una boema, strazile fiind impanzite cu turisti curiosi, aflati in cautarea darurilor si a suvenirurilor perfecte, seara reinvie spiritul dinamic al zonei.

Restaurantele sunt pline cu turisti, strazile rasuna de chicote si ritmuri de fado, iar petrecerile dureaza pana la racoarea diminetii.

       3. Liftul Santa Justa

Reprezinta o modalitate excentrica de transport si este situat in inima Lisabonei. De inspiratie neo-gotica, liftul se inalta peste acoperisurile din cartierul Baixa, oferind turistilor privelisti spectaculoase asupra stradutelor intortocheate si a piatetelor pitoresti.

      4. Oceanariul din Lisabona

Este unul dintre cele mai fascinante acvarii ale lumii, pe care il vei parcurge cu mult entuziasm si despre care voi povesti cu sclipire in ochi. De ce? Detine o colectie spectaculoasa de peste 450 de specii diferite de animale si recreeaza ecosistemele din oceanele Atlantic, Pacific, Indian si Antarctic.

Cei indragostiti de fauna adancurilor vor fi cuceriti pentru totdeauna, in timp ce aceia, mai putini familiari, vor avea oportunitatea sa descopere magia vietii marine.

    5. Castelul Sao Jorge

Castelul se inalta falnic peste cel mai vechi district din oras, districtul Alfama. In trecut, in locul castelului a existat o fortareata, ulterior fiind ridicate mai multe castele si cetati. Constructia ofera o priveliste de ansamblu fascinanta asupra Lisabonei si a raului  Tejo.

Mai mult, intr-unul dintre turnurile castelului se afla o camera obscura, dotata cu un periscop prin care puteti admira  o panorama de 360 de grade a orasului.

    6. Muzeul Faiantei

Muzeul de Azulejos este amenajat in incinta Manastirii Maicii Domnului si este singurul muzeu din Portugalia dedicat acestui tip de arta, respectiv cea a fabricarii placilor de faianta pictate (azulejos). Acestea reprezinta un element caracteristic in arhitectura portugheza si impodobesc peretii cladirilor, avand un decor complex, compus din motive florale, geometrice, scene istorice sau mitologice.

In cadrul turului, veti descoperi, de asemenea, procedeele de realizare a acestor placi, ilustrate in atelierele existente.

 

UA-70456635-1