SC EXPOLITORAL SRL 
Agentia de Turism 
Expolitoral Turism                                                           

Licenta Tour Operator
1981 / 20.03.2012

Polita asigurare in caz de insolventa Omniasig Nr.  49173/ 08.08.2017

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C www.anpc.gov.ro

Contract turist

Conditii generale de comercializare a biletelor de avion

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Cursul BNR 

 

 Urmariti-ne pe:

 

 

 

 

Galerie de imagini

Descopera misterele Cappadociei

29.04.2018 – 04.05.2018

Plecare din CONSTANTA
595 euro/ persoana

 

ZIUA 1,            DUMINICA,  29.04.2018

            Ora 14,00 intalnire cu reprezentantul agentiei la Aeroportul Mihail Kogalniceanu si imbarcarea pe cursa Turkish Airlines pentru destinatia ISTANBUL. Decolare la ora 15,50 si sosire in Istanbul la ora 17,00. Transfer la hotel 4* in ISTANBUL si cazare.
ZIUA 2,            LUNI, 30.04.2018

            Mic dejun.
            Ora 09,00 tur de oras pietonal: Moscheea Albastra, Sfanta Sofia, Hipodromul, Parcul Gulhane (festivalul lalelelor) si optional croaziera la Insulele Printilor – un arhipelag de noua insule din Marea Marmara, situate la distanta de aproximativ 10-15 km de Bosfor si care fac parte din zona asiatica a Istanbulului. Acestea au pastrat aceasta denumire deoarece in perioada bizantina printii sau alti membri ai familiilor regale erau exilati aici. Astazi, in Insula Buyukada (Insula Mare) pe care o vom vizita, se afla numeroase vile otomane de secolul XIX, majoritatea case de vacanta ale turcilor instariti, dar si ale unor personalitati ale Turciei (scriitori, filosofi, artisti). Vom realiza un tur al insulei, plimbandu-ne cu trasura printre vilele luxoase din lemn, iar apoi vom avea timp liber pentru suveniruri, fotografii sau pentru a servi masa. 

ZIUA 3,            MARTI, 01.05.2018
            Mic dejun.
             Ora 10,00 Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe cursa Turkish Airlines cu destinatia Nehsehir. Decolare la ora 13,00 si sosire la Nevsehir la ora 14,15. Transfer la Hotel si cina.
ZIUA 4,            MIERCURI, 02.05.2018
            La primele ore ale dimineții excursie opțională cu BALONUL cu aer cald; este o experiență unică ce nu poate fi exprimată în cuvinte, trebuie trăită pentru a putea fi înțeleasă cu adevărat, peisajele selenare admirate din balon sunt cu adevărat captivante și alcătuiesc un decor desprins din basmele copilăriei.
Preluare de la hotel la ora 04,30 si retur in jur de 07,30 – 08,00. TARIF :  100 EURO/ persoana  
            Mic dejun.
            Vom merge in Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira Fairy Chimneys (formatiuni stancoase cu aspecte bizare), continuam cu Pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. Apoi ne continuam drumul catre Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Dup ace servim pranzul, ne oprim la muzeul in aer liber Goreme - complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios. De asemenea, admiram si castelul Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei.
            Retur la Hotel. Cina.
ZIUA 5,            JOI, 03.05.2018
            Mic dejun si calatorie spre centrul pamantului in orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor; Valea Soganli – cu numeroase biserici din perioada bizantină săpate în rocă; Taskinpasa Medresesi – școala teologică otomană; Mănăstirea Keslik – complex de biserici din secolele VIII și XII, sala de mese și alte construcții utilizate de călugari); Mustafapasa – arhitectură otomană și cea greceasca în acest oraș despre care se crede că reprezintă un vechi sat grecesc, numit Sinasos; prânz tradițional la restaurant local.
            Dupa pranz, plimbare usoara (~ 4 km) in una dintre cele mai atractive vai din Cappadocia, Valea Rosie – situata in inima Cappadociei.
            Retur la Hotel. Cina

ZIUA 6,             VINERI, 04.05.2018
            Mic dejun la pachet.
            Ora 06,00 transfer la aeroport si imbarcarea pe cursa Turkish Airlines (TK2007) cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 08,45  si sosire in Istanbul la ora 10,15 (escala in Istanbul 2,25), decolare din Istanbul la ora 12,40 si sosire in Constanta la ora 15,05.

 

Servicii incluse
√  bilet avion Turkish Airlines: Constanta – Istanbul – Nevsehir – Constanta; taxe de aeroport; catering; bagaj de cala (30 kg/ persoana)
√  2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel de 4 stele in Istanbul
√  3 nopti cazare cu demipensiune la Hotel de 4 stele in Nevsehir
√  transfer aeroport – Hotel Istanbul – aeroport
√  transfer aeroport – Hotel Nevsehir – aeroport
√  tur de oras pietonal in Istanbul
√  2 zile excursii cu pranz inclus in inima Cappadociei cu ghid de limba engleza
√  insotitor de grup din partea agentiei

Excursii optionale
√ croaziera in Insulele Printilor (Buyukada)
√ zborul cu balonul in Cappadocia (100 euro/ persoana)

 

MODALITĂȚI DE PLATĂ

La înscriere, turistul achită 50% din valoarea excursiei, iar diferența cel mai târziu cu 21 zile înainte de plecare.

CONDIŢII DE ANULARE - TAXE DE ANULARE

De la momentul rezervării şi până cu 30 de zile înainte de momentul plecării, penalizare *30%

De la 29 de zile şi până cu 15 de zile înainte de momentul plecării, penalizare *50%

Cu mai puţin de 15 de zile înainte de plecare sau pentru neprezentare, penalizare *100%

 

Tariful este valabil pentru un grup de minim 20 persoane.

 PASAPORT valabil minim 6 luni de la data returului.

UA-70456635-1