SC EXPOLITORAL SRL 
Agentia de Turism 
Expolitoral Turism                                                           

Licenta Tour Operator
1981 / 20.03.2012

Polita asigurare in caz de insolventa Omniasig Nr.  49173/ 08.08.2017

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C www.anpc.gov.ro

Contract turist

Conditii generale de comercializare a biletelor de avion

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Cursul BNR 

 

 Urmariti-ne pe:

Booking.com

TOSCANA – CINQUE TERRE – PORTOFINO

Plecari: 22.07, 19.08.2017

(7 nopti / 8 zile)

 Toscana

Cinque Terre

       

Ziua 1: Bucuresti – Florenta  

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 06:00 pentru imbarcare pe zborul companiei BLUE AIR spre Florenta cu decolare la ora 08:00. Sosire in Florenta la ora 09:15 urmata de un tur pietonal de oras de aproximativ 3 ore cu ghid local. Orasul numit “perla Renasterii” isi merita cu prisosinta locul pe harta oricarui calator, iar in timpul turului de oras veti putea admira cateva dintre cele mai renumite atractii ale orasului: Catedrala, Baptisteriul si simbolul orasului - celebrul pod Ponte Vecchio. Cazare la Hotel Nil 4* sau similar pentru grupul cu sosire in 22.07 si cazare la Hotel Mediterraneo 4* sau similar pentru grupul cu sosire in 19.08.

Ziua 2: Florenta – orasul artelor

Mic dejun la hotel. Florenta este un oras uimitor care are multe de oferit, asadar va propunem pentru azi timp liber pentru explorarea pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup a celor mai renumite atractii ale orasului. Transportul intre hotel si oras precum si intre obiectivele turistice nu este inclus. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 3: Excursie optionala la Siena si San Gimignano

Mic dejun la hotel. Excursie optionala la doua dintre cele mai reprezentative orase ale Toscanei. Oraselul medieval fortificat San Gimignano evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc, fiind renumit pentru cele 13 turnuri construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piata principala Campo este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si neagra are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi. Intoarcere la Florenta. Cazare la hotel in Florenta.

Ziua 4: Excursie optionala in regiunea vinurilor Chianti

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in pitoreasca regiunea Chianti. Adesea, Toscana devine sinonima cu aceasta regiune datorita imaginilor devenite celebre in toata lumea. Peisajul este unic: o succesiune de dealuri line acoperite de verdeata, vita de vie sau livezi de maslini, cu palcuri de chiparosi si sate cu case construite din piatra. Peisajele din Chianti sunt atat de frumoase, incat au inspirit de-a lungul timpului pictori si fotografi celebri. Este celebru drumul national SR222 numit “Chiantigiana” care face legatura intre Florenta si Siena pe care se afla multe dintre atractiile din zona. Intoarcere si cazare la hotel in Florenta.

Ziua 5: Florenta – Pisa – Lucca – Genova

Mic dejun la hotel. Azi vom parasi Florenta si ne vom indrepta spre o alta regiune importanta a Toscanei: ne vom opri mai intai in orasul medieval fortificat Lucca. Orasul Lucca este renumit pentru catedrala sa, una dintre cele mai elaborate cladiri din Toscana, pentru zidurile fortificate dar si pentru faptul ca este orasul natal al compozitorului Giacomo Puccini. In continuare ne oprim in Pisa pentru a vedea celebrul turn inclinat, probabil una dintre cele mai faimoase cladiri din lume. Plecare spre Genova si cazare la Starhotels President 4* sau similar.

Ziua 6: Excursie de o zi la Cinque Terre. Genova – La Spezia – Genova

Mic dejun. Azi vom descoperi unul dintre secretele bine ascunse ale Italiei: Cinque Terre, denumire care se refera la cinci orase deosebit de frumoase construite pe pantele abrupte ale Rivierei Ligurice. Ne vom deplasa cu autocarul intre Genova si La Spezia, iar intre La Spezia si orasele din Cinque Terre ne vom deplasa cu trenul. Vom vizita trei dintre cele mai pitoresti orase din zona Cinque Terre. Intoarcere cu trenul in La Spezia unde ne vom imbarca in autocar pentru transfer la Genova. Sosire in Genova si cazare la hotel.

Ziua 7: Excursie optionala la Portofino. Dupa amiaza: Genova

Mic dejun. Dimineata, excursie optionala in renumita statiune Portofino, loc renumit inca din vremea romanilor datorita climei sale perfecte. Azi, Portofino este locul de vacanta preferat al celebritatilor din lumea filmului, muzicii sau modei. Intoarcere in Genova unde vom face impreuna cu insotitorul de grup un tur pietonal in centrul istoric al orasului. Genova este numit si “La Superba” datorita trecutului sau glorios si este locul de nastere al lui Cristofor Columb si unul dintre cele mai importante porturi maritime din Europa. Una dintre cele mai importante atractii turistice din oras este “Strade Nuove” (strazile noi) care a fost declarata de Unesco Patrimoniu Universal datorita faptului ca este primul exemplu din Europa de planificare si dezvoltare urbana. Cazare la hotel in Genova.

Ziua 8: Genova – Milano – Bucuresti

Mic dejun. In jurul orei 11:00 transfer la aeroportul din Milano - Linate pentru imbarcare pe zborul companiei BLUE AIR. Decolare din Milano la ora 16:05, sosire in Bucuresti la ora 19:20.

 

Pret/ persoana (loc in camera dubla): 680 EURO

Supliment camera single: 180 EURO

Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane

  

Servicii incluse in pret:

- transport cu avionul, zboruri directe, Bucuresti – Florenta si retur Milano – Bucuresti cu compania BLUE AIR

- 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* in camere standard astfel: 4 nopti in Florenta si 3 nopti in Genova

- transferuri cu autocarul aeroport Florenta – hotel Florenta si hotel Genova – aeroport Milano

- tur de oras pietonal in Florenta cu ghid local (aproximativ 3 ore)

- vizite Pisa si Lucca cu ghid local (aproximativ 1,5 ore in fiecare oras)

- excursie de o zi la Cinque Terre cu plecare din Genova (se viziteaza 3 orase)

- transport cu trenul (bilet la clasa a II-a) intre La Spezia si orasele din Cinque Terre

- tur de oras pietonal in centrul istoric al orasului Genova cu insotitorul de grup

- insotitor roman de grup

 

Nu sunt incluse:

- taxele de aeroport: 155 EURO/persoana (pot suferi modificari)

- cateringul in timpul zborului

- biletele de intrare la obiectivele turistice

- taxele de oras/ statiune pentru Italia, intre 2 Euro – 4 Euro/ persoana/ noapte. Aceste taxe se achita direct la hotel.

- excursiile optionale (Siena & San Gimignano, Chianti, Portofino)

- asigurarea medicala

- asigurarea storno (recomandata), se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice

- bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, aprox 15 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire)

 

Preturi informative excursii optionale:

  • Siena – San Gimignano: 70 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante (pentru grup mai mic pretul se majoreaza). Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.
  • Excursie in regiunea Chianti: 65 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante (pentru grup mai mic pretul se majoreaza). Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice si degustarea de vinuri.
  • Portofino: 55 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante (pentru grup mai mic pretul se majoreaza). Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.

 

Orar informativ de zbor (ore locale):

Bucuresti 08:00 – Florenta 09:15

Milano 16:05 – Bucuresti 19:20

 

Informatii utile:

Termen limita de inscriere: cu 45 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 25 persoane participante. Pentru grup intre 24 – 20 persoane, pretul se majoreaza cu 35 Euro/ persoana. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

In cazul in care grupul minim nu se intruneste pana la data termenului limita de inscriere, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

Documente necesare pentru calatorie: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 

Conditii financiare:

TERMENE DE PLATA:

  • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
  • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
  • 20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

 

CONDITII DE ANULARE/ PENALIZARI

  • 20% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii
  • 50% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii
  • 80% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile - 7 zile inaintea plecarii
  • 100% din valoarea totala a pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 7 zile inaintea plecarii

 IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

UA-70456635-1