Booking.com

Galerie de imagini

Festivalul Trandafirilor

29.05.2021 - 01.06.2021

3 nopti/ 4 zile

 

TARIF:  175 EURO/ persoana

 

Ziua 1, Sambata, 29.05.2021, Constanta - Ruse  (310 km)

Ora 07,00 Plecare din Constanta (zona Vapor Gara)
Ne oprim in Comana (Delta Neajlovului) pentru o pauza de 3 ore, dupa care ne continuam traseul spre Ruse.

Orasul Ruse, supranumit „Mica Viena”, datorită construcțiilor in stil baroc și rococo, este al V-lea mare oras din Bulgaria si important port dunărean. Orașul a fost fondat de împăratul roman Vespasian in perioada anilor 69-79 sub denumirea de Sexaginta Prista ("Portul celor șaizeci de nave"). In Evul Mediu regiunea Ruse a fost printre zonele cele mai dezvoltate ale statului bulgar. Ne vom opri sa vizităm Catedrala ortodoxă „Sfanta Treime”, construită în anul 1632 si despre care se presupune că este o catacombă din secolul al V-lea sau o biserică medievală, inclusă mai târziu în biserica de astăzi. Emblema orașului e Monumentul Libertății, un obelisc încadrat de lei și tunuri. E opera sculptorului italian Arnold Zocchi, care a așezat în vârful obeliscului statuia unei femei ce pare a binecuvânta orașul. Leii sunt simbolul de pe blazonul bulgăresc, iar în ansamblul statuar al lui Zocchi ei rup niște lanțuri voluminoase, ce simbolizează ocupați otomană. Bulgaria și-a câștigat independența, ca și România, luptând în războiul ruso-turc din 1877-1878, dar și-a proclamat propriu-zis independența cu 31 de ani mai târziu, în 1908. 
Poate nu o să vă vină să credeți, însă Ruse a fost la un moment dat cel mai mare oraș al Bulgariei – asta prin 1878, după eliberarea țării de forțele otomane. Ruse a fost un oraș al inovării, căci aici a luat naștere prima bancă a Bulgariei, dar și primul xerox și tot aici a fost redat primul film din țară.

Cazare la Hotel de 3 stele in Ruse.

Ziua 2, Duminica, 30.05.2021, Ruse - Lovech  (165 km)
Mic dejun

Cascadele Krushuna - cele mai frumoase cascade din Bulgaria

Krushun în turcă înseamnă uliu. Iar legenda spune că pe aceste meleaguri trăia odinioară un mic păstor care își neglija oile. Nu le adăpa și le lăsa în plata Domnului zile în șir. Așa că acestea se adăpau doar când ploua.

Ca să-l pedepsească pentru lipsa de grijă față de mioarele sale, Dumnezeu l-a transformat în uliu (krushun). Mai mult, l-a pedepsit să sufere de sete. Cum a făcut asta, când zona este plină de cascade? I-a transformat vederea, astfel încât apa din cascade să i se pară roșie și să o confunde cu sângele. Așa că uliul se adapă doar când plouă.

Pestera Devetaskate va impresiona si te va coplesi cu maretia ei. Se spune ca aceasta ar fi fost locuita de oameni inca din Paleolitic, acum 70.000 de ani. Declarată rezervaţie naturală, avand aspect de nava spatiala cu 7 deschideri in cupola si găzduind o diversitate faunistica printre care si o colonie de peste 30.000 de lilieci. Aici s-au filmat scene din filmul „The Expendables 2”.

Lovech - unul dintre cele mai vechi si pitoresti orase din Bulgaria, supranumit si “Orasul tufelor de Liliac”. Vizitam simbolul orasului Lovech –Podul Acoperit – lung de 106 m ce face legatura cu partea veche a orasului peste raul Osam, plin de magazine de suveniruri si cafenele. Odata ajunsi in partea veche a orasului, ne indreptam catre Fortareata Lovech situata in varful dealului Hisarya de unde vom avea parte de o priveliste minunata asupra intregului oras.

Cazare la hotel de 3 stele in Lovech

Ziua 3, Luni, 31.05.2021, Lovech - Complex Damascena - Kazanlak - Sliven (230 km)
Mic dejun

Bulgaria este cel mai mare producător de ulei de trandafir din lume, majoritatea trandafirilor fiind cultivați în regiunea orașului Kazanlak, zonă cunoscuta drept Valea Trandafirilor. Vizitata în perioada potrivită, Valea Trandafirilor promite o priveliște cu totul și cu totul deosebită. Trandafirii înfloresc în a doua jumătate a lunii Mai și sunt culeși în Iunie. În prima duminică a lunii Iunie are loc Festivalul Trandafirilor din Kazanlak, sărbătoare cu o tradiție de peste o sută de ani.

De asemenea, poți vedea cum se face uleiul esențial de trandafiri în distileria din complexul etnografic Damascena situat la aproximativ 10 km de Pavel Banya. Pe lângă distilerie, acolo te așteaptă un muzeu etnografic, un parc, un magazin de unde poți achiziona produse pe bază de trandafiri și lavandă și un restaurant cu o gradină plină de trandafiri.

 Sliven este locul unde a vazut lumina zilei marele poet, profesor si compozitor de muzica bizantina Anton Pann.

Exista dovezi ca asezarea a indeplinit o functie cultica in antichitate, si a pastrat aceeasi coordonata dupa adoptarea crestinismului ca religie de stat. Ca centru spiritual si pastrator de traditii, in timpul dominatiei Otomane, orasul Sliven s-a transformat  intr-un punct de rezistenta in care un rol important l-au detinut haiducii.  De aici numele sub care mai este intalnit: “Orasul celor o suta de voievozi”. Cantecele, poeziile si legendele pastreaza pana astazi numele unor personaje brave din acea perioada: Indzhe Voivode, Zlati Voivode, Hadzhi Dimitar, Panayot Hitov. 
In prezent, Sliven este un oras modern incantator, cu multiple simboluri si care ofera o viata culturala diversa. Un popas obligatoriu pentru turisti este casa lui Hadzhi Dimitar (1840-1868), erou care a luptat pentru independenta natiunii sale. Muzeul este situat in partea veche a orasului, Klutsohor. Un alt simbol local este casa parinteasca a poetului Dobri Chintulov (1822-1886), autor a numeroase cantece si poeme cu tema patriotica si revolutionara. Acest obiectiv se gaseste in nordul orasului Sliven. Aproape de aceasta destinatie se mai gaseste Muzeul de Etnografie, unde puteti intra in contact inclusiv cu atmosfera sfarsitului de secol XVIII in care s-a nascut Anton Pann. 

Ziua 4, Marti, 01.06.2021 Sliven - Fortareata Ovech - Neofit Rilski - Constanta (350 km)
Mic dejun

Deasupra oraselului Provadia vegheaza fortareata Ovech, construita in secolul al treilea. A fost utilizata, pe rand, de traci, romani, bizantini, bulgari si turci. Astazi au mai ramas doar cateva urme ale fortaretei de alta data – o fantana de 79 de metri adancime, ruinele bisericii, cateva morminte si-o inchisoare.
Principala atractie de la Ovech nu e fortareata in sine si podul de lemn, lung de 150 de metri, care o leaga de Platoul Tabiite. Aduce oarecum cu zidul chinezesc si ofera niste panorame superbe cu Provadia si imprejurimile.

Parcul Istoric din Bulgaria oferă vizitatorilor o călătorie interactivă cu până la 10.000 de ani înapoi în timp în cele cinci epoci ale civilizației umane. Parcul a fost inaugurat în luna iunie 2019 lângă satul Neofit Rilski din municipiul Vetrino din Bulgaria și se află la aproximativ 35 km. de Varna. Conceput ca un imens complex, va ocupa în forma sa completă o suprafață de aproximativ 500 de hectare.


 Servicii incluse:

- transport cu autocarul, plecare din Constanta
- 3 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 stele
- vizite la toate obiectivele din program
- insotitor de grup

 

Nu sunt incluse:

- intrarile la obiectivele turistice:

Complex Etnografic Damascena : 12 leva/ adult; 6 leva/ elevi, studenti si pensionari; 

• Fortareata Ovech: 4 leva/ persoana

• Biletul de intrarea în incinta Parcului Istoric:
– Adulți – 30 Leva, Copii 4-18 ani și pensionari – 15 Leva, Familie – 70 Leva.
• Activitățile opționale în Parcul Istoric:
– Degustare de Vinuri – 20 Leva; vizitatori peste 18 ani.
– Duel Medieval – 10 Leva; vizitatorii peste 12 ani.
– Fotografii cu Păsările de Pradă – 10 Leva; vizitatorii peste 12 ani.
– Tir cu Arcul – 10 Leva; vizitatorii peste 7 ani.
• Asigurarea medicală de călătorie
• Cheltuieli personale, masa sau alte servicii nemenționate în programul excursiei

UA-70456635-1